Polévka s mangoldem

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mangold omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli šalotku nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a drobně pokrájíme. Krůtí uzenou šunku pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme k ní mangold, opepříme a krátce podusíme. Přilijeme 2,5 dl piva, 7,5 dl slepičího bujonu a pokrájené uzené maso. Vaříme 5 - 7 minut, dochutíme solí, paprikou, citronovým pepřem a hořčicí.
  • 3
    Polévku posypeme omytým, drobně pokrájeným kerblíkem a podáváme. Slepičí bujon [28675]:
  • 4
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 5
    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 6
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 7
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.
  • 8
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.