Jednoduchý recept

Bílá bábovka jaffa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 28985

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Likér pomerančový
60 ml Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
315 g Samokypřicí mouka
3 ks Vejce slepičí
155 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 433kJ
11% Sacharidy 40 g
25% Tuky 18 g
1% Sodík 27 mg
8% Bílkoviny 5 g

Bílá bábovka jaffa postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do ohnivzdorné misky vložíme nastrouhanou bílou čokoládu a ve vodní lázni ji necháme za stálého míchání rozpustit na hladkou kaši. Poté dáme misku stranou, aby čokoláda vychladla.

2

Máslo a cukr utřeme v míse do nadýchaného krému. Vmícháme vejce, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, likér a vychladlou čokoládu.

3

Přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme 30 minut.

4

Poté necháme 5 minut ve formě odpočinout, vyklopíme a necháme vychladnout. Ozdobíme moučkovým cukrem, případně kandovanou pomerančovou kůrou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept