Recept

Slepičí rýžová se ztraceným vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29016

Ingredience

ztracená vejce
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
Slepičí bujon
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
150 g Pórek
1 kg Slepice
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
Slepičí rýžová se ztraceným vejcem
0,5 polévková lžíce Bazalka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Rýže předvařená (parboiled)
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 987kJ
11% Sacharidy 41 g
184% Tuky 138 g
56% Sodík 1 g
126% Bílkoviny 71 g

Slepičí rýžová se ztraceným vejcem postup přípravy receptu:

1

V hrnci si přivedeme k varu 1 litr slepičího bujonu a dáme do něj dovařit promytou předvařenou rýži podle receptu. Polévku dochutíme pepřem a solí.

2

Petrželku kudrnku a bazalku omyjeme a drobně nakrájíme.

3

Připravíme si ztracená - pošírovaná vejce.

4

V druhém, větším hrnci přivedeme k varu horkou osolenou vodu, přidáme do ní 1 lžíci octa. Když přichází voda k varu a začínají se v ní tvořit drobné bublinky, teplotu zmírníme.

5

Do hrnečku vyklepneme jedno vejce a lžící mícháme vodu v hrnci tak, aby se uprostřed vytvořil vír. Do středu víru vlijeme vejce z hrnečku a od této chvíle vaříme 3 minuty, až se bílek zatáhne kolem žloutku. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme z vody a dáme do hlubokého talíře.

6

Tento postup opakujeme ještě třikrát.

7

Každé zatracené vejce zalijeme horkým vývarem, posypeme petrželkou s bazalkou a podáváme.

8

Slepičí bujon [28675]:

9

Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

10

Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

11

Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

12

Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

13

Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept