Omáčka z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z červené řepy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2902 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 282,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 170,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu rozmixujeme a podusíme na rozehřátém másle. |
2 | Poté přimícháme smetanu a ricottu. Krátce povaříme a za stálého míchání přidáme nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k tortellini a raviolám. |