Recept

Polévka petrželová jemná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29035

Ingredience

80 g Cibule
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Petržel kořen
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,8 l Vývar drůbeží
2 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
3% Sacharidy 12 g
14% Tuky 10 g
53% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Polévka petrželová jemná postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, až je petržel měkká.

2

Poté polévku rozmixujeme, vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a ještě asi dvě minuty znovu povaříme.

3

Nalijeme na talíře a ozdobíme sekanou pažitkou.

Poznámka

Místo petržele můžeme použít bulvový celer a máme celerovou polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept