Recept

Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29051

Ingredience

1 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
180 g Hrachové lusky
2 kávová lžička Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
400 g Rýže dušená
500 g Vepřové maso libové
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
200 ml Vývar drůbeží
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 223kJ
9% Sacharidy 32 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 302 mg
48% Bílkoviny 27 g

Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme omáčku. Smícháme ústřicovou omáčku se lžičkou cukru a vývarem. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kukuřičnou moukou, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a necháme 10 min marinovat.

2

Rozpálíme wok pánev, pokapeme olejem a zprudka na ní krátce orestujeme rozetřený česnek, nasekaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na kolečka a na kousky nakrájené cibulky. Vše vyjmeme, odložíme stranou a osmahneme vepřové nudličky. Rovněž vyjmeme a uchováme v teple.

3

Nakonec v pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme rozpůlené hrachové lusky a cca 1 min orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, připravenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a maso. Do středu vlijeme omáčku, celý obsah dobře promícháme, necháme několik minut povařit a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept