Recept

Škeble s pórkovým fondue

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29077

Ingredience

200 g Hřebenatka
160 g Máslo čerstvé
4 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
300 g Pórek
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
4% Sacharidy 15 g
58% Tuky 44 g
11% Sodík 212 mg
21% Bílkoviny 12 g

Škeble s pórkovým fondue postup přípravy receptu:

1

Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.

2

Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.

3

Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.

4

Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.

5

Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept