Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Parmigiana s cuketou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29081

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Cibule
750 g Cuketa
250 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
0,3 l Omáčka rajčatová
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 388kJ
5% Sacharidy 17 g
27% Tuky 20 g
40% Sodík 806 mg
42% Bílkoviny 24 g

Parmigiana s cuketou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata a cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky. Parmazán nastrouháme, mozzarellu nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata a cuketu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do zapékací mísy navrstvíme cuketu, rajčata, cibuli, česnek, mozzarellu, bazalku a zalijeme rajčatovou omáčkou s bylinkami. Vše posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme zapéct. Po upečení vyjmeme a ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Parmigiana s cuketou
Parmigianu z lilků i cuket dělám v sezoně často, je to vděčné zeleninové jídlo, ke kterému nám stačí chléb nebo čerstvá bageta. Jídlo sice není příliš fotogenické, ale lahodná chuť všechno vyrovná. Doporučuju smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept