Těstovinový nákyp s mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový nákyp s mangoldem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29094 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
100 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
500 g | Mangold |
1 ks | Máta |
0,5 l | Mléko sójové |
100 g | Mrkev mražená |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
200 g | Těstoviny Penne |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 188,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 506,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Mangold, Máta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Mrkev mražená, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr sójový - Tofu, Těstoviny Penne, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový nákyp s mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Propláchneme, slijeme a odložíme stranou. Mangold omyjeme, řapíky šikmo nakrájíme na kousky a listy na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme do něj řapíky mangoldu a 3 minuty blanšírujeme. Poté vyndáme, propláchneme, necháme okapat. Zeleninu blanšírujeme ve vývaru 1 minutu, poté propláchneme a necháme okapat. Tofu nakrájíme na kostičky. |
3 | Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Sójové mléko smícháme s vejci, osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a najemno nasekáme. |
4 | Do mísy dáme zeleninu, česnek, bylinky, tofu, řapíky a proužky mangoldu, vše důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací formy, zalijeme sójovým mlékem s vejcem a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme. |