Recept

Cuketový nákyp s bulgurem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29098

Ingredience

250 g Bulgur
2 ks Cibule
600 g Cuketa
1 polévková lžíce Kurkuma
1 polévková lžíce Olej olivový
80 g Ořechy Kešu
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Ricotta
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
19% Sacharidy 69 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 146 mg
43% Bílkoviny 24 g

Cuketový nákyp s bulgurem postup přípravy receptu:

1

Bulgur namočíme do vlažné vody a necháme 30 minut bobtnat. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kešu oříšky nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a cuketu, opékáme je asi 2 minuty, pak přidáme mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.

2

Riccottu smícháme s vejcem, přidáme bulgur, cuketu s cibulí a zeleninou a kešu oříšky, ochutíme solí, pepřem a kurkumou.

3

Směsí naplníme zapékací mísu, povrch uhladíme nožem a dáme zapéct do trouby. Podáváme s listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept