Cuketový nákyp s bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketový nákyp s bulgurem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29098 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
250 g | Bulgur |
2 ks | Cibule |
600 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 924,6mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibule, Cuketa, Kurkuma, Ořechy Kešu, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cuketový nákyp s bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Bulgur namočíme do vlažné vody a necháme 30 minut bobtnat. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kešu oříšky nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a cuketu, opékáme je asi 2 minuty, pak přidáme mraženou zeleninu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout. |
2 | Riccottu smícháme s vejcem, přidáme bulgur, cuketu s cibulí a zeleninou a kešu oříšky, ochutíme solí, pepřem a kurkumou. |
3 | Směsí naplníme zapékací mísu, povrch uhladíme nožem a dáme zapéct do trouby. Podáváme s listovým salátem. |