Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29103

Ingredience

Omáčka
20 g Greyerzer
0,5 l Omáčka bešamelová
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Zelenina á la créme
250 g Celer bulvový
250 g Fenykl obecný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
6 polévková lžíce Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 861kJ
33% Sacharidy 118 g
56% Tuky 42 g
13% Sodík 266 mg
52% Bílkoviny 29 g

Zelenina á la créme postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na kolečka. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.

2

Omáčku si připravíme tak, že do bešamelové omáčky přimícháme 20 g strouhaného greyerzeru, když se roztaví, odložíme kastrůlek stranou. Žloutek rozšleháme v 1 lžíce smetany a přidáme do sýrové omáčky. Za stálého míchání povaříme 1 minutu, nakonec přimícháme 2 lžíce smetany.

3

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Zeleninový vývar přivedeme k varu a 1 minutu v něm podusíme celer, přidáme pórek a fenykl a dusíme ještě dalších 5 minut. Přimícháme tymián a petrželku, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Směs přelijeme připravenou sýrovo-smetanovou omáčkou, ve které jsme rozmíchali vejce a dáme zapéct do předehřáté trouby.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podávat brambory ve slupce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept