Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sýrové suflé 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29107

Ingredience

Bešamelová omáčka
0,3 l Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Sýrové suflé
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
2 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 21 g
7% Sodík 139 mg
35% Bílkoviny 20 g

Sýrové suflé postup přípravy receptu:

1

Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme moukou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatožluta. Po částech přiléváme mléko a metličkou šleháme sníh, dokud není omáčka hladká.

2

Omáčku přivedeme k varu a při mírné teplotě, za stálého míchání necháme 5 minut povařit. Sundáme ze sporáku, necháme vychladnout.

3

Bílky oddělíme od žloutků. Ementál nastrouháme. Žloutek postupně zašleháme do připravené omáčky, až vznikne hladký krém. Přimícháme sýr, okořeníme paprikou, solí a pepřem.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Do mísy dáme bílky a špetku soli, vyšleháme tuhý sníh, přimícháme kukuřičný škrob.

5

Sníh vařečkou po částech opatrně vmícháme do těsta. Připraveným těstem naplníme misky na suflé a vložíme do vodní lázně.

6

Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 20 minut. Potom teplotu snížíme na 190 stupňů Celsia a pečeme dalších 20 minut. Po upečení ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Uživatel uvařil tento recept
Sýrové suflé občas dělám jako lehčí večeři. Se salátem z čerstvé zeleniny tvoří dokonalé a efektní jídlo. Musí se ale podávat ihned, rychle ztrácí nadýchanost. Tepelným ztrátám zkouším zabránit zabalením misky do utěrky. Množství mi vystačilo taktak do misek, odpovídá spíš množství pro teplý předkrm. Pro hlavní chod dopuručuji množství trochu navýšit. Ale pochutnali jsme si, palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept