Jednoduchý recept

Lilky plněné husími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29114

Ingredience

400 g Bramborová kaše
60 g Cibule
200 g Játra husí
800 g Lilek
80 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
9% Sacharidy 34 g
36% Tuky 27 g
68% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Lilky plněné husími játry postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, husí játra na malé kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, játra, osolíme, opepříme a pozvolna smažíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Touto směsí naplníme vaničky z lilků.

3

Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj plněné lilky a zakapeme máslem. Vložíme do trouby a zapékáme 12 až 15 minut. Budou-li se lilky připalovat, zmírníme oheň a podlijeme troškou vody.

4

Vhodná příloha je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept