Lilky plněné husími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky plněné husími játry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29114 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
60 g | Cibule |
200 g | Játra husí |
800 g | Lilek |
80 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 292,5mg |
Draslík | 966,9mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Játra husí, Lilek, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky plněné husími játry postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, husí játra na malé kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, játra, osolíme, opepříme a pozvolna smažíme, dokud se tekutina téměř neodpaří. Touto směsí naplníme vaničky z lilků. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj plněné lilky a zakapeme máslem. Vložíme do trouby a zapékáme 12 až 15 minut. Budou-li se lilky připalovat, zmírníme oheň a podlijeme troškou vody. |
4 | Vhodná příloha je bramborová kaše. |