Lilky s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky s ančovičkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29131 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 g | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
160 g | Chléb toastový |
50 g | Cibule |
800 g | Lilek |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 649,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Lilek, Slanina vepřová, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilky s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, rozřízneme podélně a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, ančovičky posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, slaninu, orestujeme a přidáme dužinu z lilků, česnek, ančovičky, podusíme, dokud se část tekutiny neoodpaří. Zasypeme strouhankou, promícháme a touto směsí naplníme vaničky lilků. |
3 | Pekáček vymažeme máslem a plněné lilky do něj naskládáme vedle sebe. Zakapeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. |
4 | Podáváme s topinkami. |