Celerová kaše s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová kaše s bramborovou kaší
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29148 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Bramborová kaše |
600 g | Celer bulvový |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 726,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bramborová kaše, Celer bulvový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerová kaše s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Celer očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Celer propasírujeme přes cedník nebo rozmixujeme. Do vzniklé kaše vmícháme lžíci másla. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, celerovou kaši do něj rozložíme po celé ploše, druhou vrstvou bude bramborová kaše a na povrch položíme plátky anglické slaniny. V troubě zapékáme asi 15 minut, až budou plátky slaniny křupavé. |