Recept

Zapečený losos s rajčaty a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29159

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibulka jarní
400 g Losos uzený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
300 g Rajčata
180 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
200 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
600 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 628kJ
9% Sacharidy 32 g
45% Tuky 34 g
52% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Zapečený losos s rajčaty a špenátem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody 20 minut. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme a společně s česnekem podusíme na pánvi, kde jsme rozpálili 1 lžíci olivového oleje. Lososa nakrájíme na kostky.

2

Troubu předehřejeme na 192 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, podusíme na něm jarní cibulky, pánev sundáme ze sporáku a přidáme zakysanou smetanu, petržel, brambory a lososa. Osolíme, opepříme a směs vložíme do zapékací mísy. Navrch poklademe špenát s rajčaty a posypeme nastrouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept