Recept

Nákyp ze sušeného ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29162
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr vanilka
50 g Hrozinky
1 ks Hrušky
80 g Hrušky sušené
200 g Mascarpone
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Máta
50 g Med včelí
150 g Meruňky sušené
0,5 kávová lžička Skořice mletá
80 g Švestky sušené
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
21% Sacharidy 76 g
38% Tuky 29 g
3% Sodík 69 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nákyp ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:

1

Meruňky, švestky, hrušky a hrozinky namočíme do studené vody a necháme 12 hodin odležet.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Změklé ovoce smícháme s 1 lžící medu. Ovoce i s tekutinou dáme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.

3

Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k sušenému ovoci. Hrnec odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

4

Vejce rozklepneme, žloutky použijeme na přípravu jiného pokrmu a bílky ušleháme do tuhého sněhu.

5

Mascarpone umícháme dohladka, přidáme skořici, vanilkový cukr a zbytek medu. Ovoce s 1/8 tekutiny dáme do zapékací mísy.

6

Do sýrového krému po částech vmícháme sníh tak, aby objem krému neklesl.

7

Sýrový krém rozdělíme na ovoce a povrch uhladíme nožem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme teplý nebo studený a zdobíme snítkami máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept