Recept

Rýžový nákyp s hruškami a mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29172

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
80 g Hrozinky
6 ks Hrušky
80 g Mandle plátky
1 l Mléko plnotučné
40 g Máslo čerstvé
300 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,000 kcal
Kilojoule 4 184kJ
43% Sacharidy 156 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 142 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rýžový nákyp s hruškami a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme mléko, sůl, 80 g cukru a rýži, přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 20 minut, dokud se mléko nevsákne do rýže. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Hrušky očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků. Žloutky, hrušky, hrozinky a mandle vmícháme do rýže. Bílky se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu, poté opatrně přimícháme do rýže. Rýžovou směs vložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme s čokoládovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept