Recept

Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29195

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Citrony
250 g Cuketa
30 ml Dolin - Vermouth
1 ks Estragon
300 g Hrášek
2 polévková lžíce Kapary
250 g Kuskus
200 g Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 115kJ
21% Sacharidy 76 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 85 mg
38% Bílkoviny 21 g

Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku, lilek a cuketu omyjeme, cuketu a lilek nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.

2

Kuskus dáme do misky a přelijeme ho 1/4 l vroucí slané vody, přidáme 2 lžíce citronové šťávy, necháme 10 minut bobtnat.

3

Na pánvi rozpálíme máslo, bílé části cibulky na něm podusíme, přidáme cuketu, lilek a žampiony a dusíme 5 minut. Zředíme vermutem a necháme povařit. Přidáme hrášek, zelené výhonky jarní cibulky a polovinu smetany. Vše podusíme na mírném ohni asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru.

4

Kapary opláchneme. Bylinky omyjeme, lístky nasekáme nahrubo. V mixeru rozmixujeme bylinky se zbytkem smetany, žloutkem a kapary na pyré. Bylinkovou omáčku přidáme k zelenině a ohřejeme. Kuskus nandáme na připravené talíře, přelijeme zbytkem citronové šťávy a servírujeme se zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept