Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29202

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Cuketa
1 špetka Cukr krupice
1 špetka Harissa pasta
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Paprika červená
1 ks Pažitka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
700 g Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 964kJ
6% Sacharidy 22 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 218 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zelenina s volským okem postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku a cuketu omyjeme, papriku nakrájíme na proužky, cuketu nastrouháme na hoblinky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej, cibuli a česnek opečeme, přidáme rajčata, papriku a cuketu, krátce společně opečeme. Přimícháme rajčatový protlak. Osolíme, přidáme cukr a harissu. Zeleninu dusíme asi 10 minut.

3

Přimícháme hrášek a kukuřici a ohřejeme. Zeleninu ještě jednou promícháme a vytvoříme 4 prohlubně. Do každé prohlubně vyklepneme jedno vejce, pánev zakryjeme pokličkou, necháme 15 minut dusit na mírném ohni. Poté rozdělíme na talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept