Recept

Kachní polévka po italsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29216

Ingredience

předvařené těstoviny
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Tortellini se šunkou
0,5 l Voda pitná
Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Kachní polévka po italsku
2 ks Cibule lahůdková
200 g Fazole bílé sterilované
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Pórek
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,511 kcal
Kilojoule 6 323kJ
12% Sacharidy 42 g
381% Tuky 286 g
24% Sodík 489 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kachní polévka po italsku postup přípravy receptu:

1

Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme.

2

Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat.

3

Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme.

4

V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme.

5

V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme.

6

Bujon z kachny [29086]:

7

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

8

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

9

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

10

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky.

11

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

12

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept