Dušené krůtí maso se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené krůtí maso se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
500 g | Krůtí stehna |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 90,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Krůtí stehna, Rozmarýn sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené krůtí maso se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmahneme vykoštěné krůtí stehno nakrájené na kostky, cibuli na kolečka, mrkev a pórek na špalíky. |
2 | Ještě chvíli opékáme, potom přilijeme vývar, okořeníme rozmarýnem a pod pokličkou vaříme asi 40 minut. |
3 | Přidáme konzervu bílých fazolí a dusíme ještě 30 minut. Dle potřeby přilijeme vodu. |
4 | Podáváme s chlebem nebo bramborami. |