Recept

Zbojnická čočková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zbojnická čočková polévka 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29238

Ingredience

1 ks Bobkový list
30 g Brambory
50 g Cibule
1 špetka Cukr krupice
30 g Kedlubna
120 g Klobása Dunajská
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 l Vývar drůbeží
3 g Česnek
175 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
6% Sacharidy 23 g
49% Tuky 37 g
54% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Zbojnická čočková polévka postup přípravy receptu:

1

Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

2

V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.

3

Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.

4

Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.

5

Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Zbojnická čočková polévka
Trochu jsem polévku zahustila tak, že jsem z ní odebrala bokem dvě naběračky a rozmixovala. Byla výborná. Všichni jsme si pochutnali. Díky za tip smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept