Smetanová tymiánová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová tymiánová omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2924 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 395,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 299,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová tymiánová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno. |
2 | Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou. |
Poznámka
Omáčka je vhodná především k raviolám.