Jednoduchý recept

Smetanová tymiánová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2924
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
0,5 ks Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 873 kcal
Kilojoule 3 651kJ
10% Sacharidy 37 g
88% Tuky 66 g
12% Sodík 245 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smetanová tymiánová omáčka postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.

2

Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.

Poznámka

Omáčka je vhodná především k raviolám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept