Štěrbák zapečený s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák zapečený s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29244 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Omáčka rajčatová |
400 g | Štěrbák zahradní |
80 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 26,1mg |
Draslík | 448,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rajčatová, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Štěrbák zahradní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Štěrbák zapečený s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Štěrbák nakrájíme nahrubo, rajčatovou omáčku naředíme vývarem, přimícháme do ní strouhaný sýr. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj pokrájený štěrbák, zalijeme rajčatovou omáčkou se sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 20 minut. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm. |