Jednoduchý recept

Mrkvová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Mrkvová omáčka 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2926

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
500 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
60 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 615kJ
4% Sacharidy 15 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 306 mg
5% Bílkoviny 3 g

Mrkvová omáčka postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a provaříme, dokud mrkev nezměkne.

2

Směs rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a kajenským pepřem a promícháme.

Poznámka

Omáčka je vhodná především ke špagetám.

Komentáře a hodnocení

 
Mrkvová omáčka
Dělali jsme s mamkou. Mrkev jsme podusili na másle, bez cibule, při vaření jsme přidali 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1 bobkový list, 3 nové koření. Poté jsme rozmixovali, zamíchali zakysanou smetanu. Podávali jsme s bramborami a rybičkami. Bylo to moc dobré.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept