Mrkvová omáčka

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
944 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a provaříme, dokud mrkev nezměkne.
  • 2
    Směs rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a kajenským pepřem a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 22. 7. 2016
Mrkvová omáčka
Dělali jsme s mamkou. Mrkev jsme podusili na másle, bez cibule, při vaření jsme přidali 1/2 lžičky hořčičného semínka, 1 bobkový list, 3 nové koření. Poté jsme rozmixovali, zamíchali zakysanou smetanu. Podávali jsme s bramborami a rybičkami. Bylo to moc dobré.😉