Recept

Pudinkový pohár s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pudinkový pohár s broskvemi 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 29412

Ingredience

100 g Kompot broskvový
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
20 g Pudinkový prášek - vanilkový
1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
125 g Tvaroh tučný
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 207kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 13 g
7% Sodík 145 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pudinkový pohár s broskvemi postup přípravy receptu:

1

V mléce rozšleháme pudinkový prášek a uvaříme za stálého míchání pudink. Hotový občas promícháme do vychladnutí. Do pudinku vmícháme tvaroh, do něhož jsme zašlehali umělé sladidlo. Do hotového krému „zabalíme“ sníh z bílků a krém dáme pod fólií vychladit do chladničky. Poté v miskách vrstvíme pokrájené broskve z dia kompotu a krém. Poslední vrstvu krému zdobíme hrubě strouhanými ořechy.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Pudinkový pohár s broskvemi
Moc dobré poháry, podobné dělávám častěji. Ovoce se dá použít jakékoliv, ale moc kompotů v dia verzi není. Občas jsem si je zavařovala sama. Může se přidat i několik dia celozrnných piškotů a ve sklenici vrstvit a místo kompotu použít čerstvé ovoce, např. jahody nebo banán. Nedávám ale sníh, nerada používám tepelně neopracovaná vajíčka a obzvlášť do různých sladkých krémů. Pudink se nemusí po uvaření míchat, ale je třeba ihned kastrůlek těsně překrýt fólií a takto nechat vychladnout. Místo tekutého sladidla se dá použít i nějaké v prášku. Poslední dobou ráda používám stévii. Jinak místo ořechů se dají použít i např. sekané nesolené arašídy. Palec nahoru, vyzkoušejte. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept