Recept

Husí polévka s brusinkami

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29428

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí polévka s brusinkami
100 g Brusinky
0,5 polévková lžíce Celer - nať
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Slanina vepřová
150 g Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý
200 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 594kJ
15% Sacharidy 55 g
153% Tuky 115 g
48% Sodík 962 mg
18% Bílkoviny 10 g

Husí polévka s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Jablko a hrušku omyjeme, oloupeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na kostičky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Prorostlou uzenou slaninu pokrájíme na tenké proužky a v pánvi je dozlatova opečeme.

3

Přivedeme k varu 1 litr husího bujonu, dáme do něj scezenou sterilovanou (sladkokyselou) červenou řepu, pokrájené jablko s hruškou, dochutíme solí, cukrem, mletým zázvorem a roztlučenými hořčičnými semínky. Vše povaříme přibližně 6 minut.

4

V misce rozmícháme 4 lžíce brusinek se zakysanou smetanou, směs zamícháme do polévky a vaříme 10 minut. Před dovařením přimícháme bylinky.

5

Každou porci polévky podáváme s proužky opečené slaniny.

6

Husí bujon [29083]:

7

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

8

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

9

V hrnci si rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

10

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

11

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept