Lepenice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lepenice
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29436 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
40 g | Cibule |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 442,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lepenice postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Kysané zelí přecedíme a pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na polovině oleje, mléko necháme přejít varem a držíme na teple. |
2 | Brambory přelijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Poté brambory dobře rozšťoucháme, přilijeme mléko a rozšleháme. Na závěr vmícháme zelí. |
3 | Podáváme s cibulkou usmaženou na zbylém oleji. |