Pečené bramborové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené bramborové plátky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29437 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 151 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 619,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Pečené bramborové plátky postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory omyjeme, případně očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Poté brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a v pekáči vyloženém pečícím papíře pečeme v troubě. Plátky občas obrátíme, aby se propekly rovnoměrně. |