Jednoduchý recept

Květák smažený s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Květák smažený s rajčatovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29449

Ingredience

900 g Květák
60 g Máslo čerstvé
240 ml Omáčka rajčatová
40 g Strouhanka
10 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 578kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
48% Sodík 953 mg
7% Bílkoviny 4 g

Květák smažený s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8 minut. Růžičky vyndáme a necháme okapat. Každou růžičku namočíme v rozpuštěném másle, posypeme strouhankou a osmažíme v pánvi s rozehřátým máslem. Když máme květák usmažený, přilijeme do pánve po smažení rajčatovou omáčku, promícháme, prohřejeme a podáváme spolu se smaženým květákem.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Květák smažený s rajčatovou omáčkou
Květák smažený s rajčatovou omáčkou je zajímavou kombinací smaženého spojeného se zeleninou. Takže je to vlastně zdravě nezdravé jídlo. Ale přesto velice chutné. Je rychle připravené a ani moc nestojí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept