Brambory na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na cibulce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29452 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
80 g | Cibule |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
6% Sacharidy 23 g
14% Tuky 10 g
13% Sodík 256 mg
8% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 689,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moc příjemná příloha k masitém jídlu. Příště bych jen dala o trošku méně vody, jelikož se zcela nevydusila a brambory už byly měkké. Petrželku jsem přidala až po tepelné přípravě. Určitě budu brambory dělat častěji, doporučuji Větším jedlíkům množství brambor zvýšíme na cca 200g i malinko více.