Dušené bylinkové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené bylinkové brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29454 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Libeček |
0,5 kostka | Masox |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 716,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Masox, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené bylinkové brambory postup přípravy receptu:
1 | Oprané neoloupané brambory nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na tenčí kolečka, bylinky nahrubo posekáme. |
2 | Ve velké silnostěnné pánvi na oleji osmažíme plátky brambor, poté přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a ještě smažíme. Následně zalijeme vývarem a přibližně deset minut dusíme pod poklicí. Před koncem přidáme sekané bylinky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.