Nákyp z brambor se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z brambor se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29458 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 711,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp z brambor se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme nadrobno a usmažíme dvaceti gramech oleje. Ušleháme pevný sníh z bílku, pekáč vymažeme olejem. |
2 | Polovinu strouhaných brambor utřeme se žloutkem, přidáme polovinu sýra, sůl, petrželovou nať, druhou polovinu brambor, mouku a dobře promícháme. Na závěr vmícháme sníh z bílku. |
3 | Směs dáme do pekáče, urovnáme, posypeme usmaženou cibulkou a v předehřáté troubě pečeme. Po zhruba dvaceti minutách zasypeme zbylým sýrem a necháme ho roztavit. |