Zelné noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 2947 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 401,7mg |
Draslík | 429,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelné noky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, smetany, soli a případně z trochy vody vypracujeme hladké těsto. |
2 | Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do osolené vařící vody. Nočky můžeme také nastrouhat na struhadle. Necháme přejít varem, ocedíme a propláchneme horkou vodou. |
3 | Zelí nakrájíme a na tuku podusíme do zlatohněda. Přidáme noky, sekanou petrželovou nať a pokrm osolíme. |
4 | Nakonec nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme ji a nasypeme na nočky. |