Recept

Husí polévka s moravským uzeným

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29478

Ingredience

Husí bujon [29083]
2 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
800 g Husí drůbky
3 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
Husí polévka s moravským uzeným
1 ks Cibule
200 g Fazole červené sterilované
2 polévková lžíce Husí sádlo
1 kávová lžička Majoránka
200 g Moravské uzené maso
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 931 kcal
Kilojoule 3 896kJ
11% Sacharidy 40 g
160% Tuky 120 g
44% Sodík 887 mg
37% Bílkoviny 21 g

Husí polévka s moravským uzeným postup přípravy receptu:

1

Konzervované červené fazole scedíme. Uzené vepřové maso pokrájíme na nudličky.

2

V hrnci na rozpáleném husím sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme pokrájené uzené maso, posypeme pepřem, sladkou paprikou, promícháme a chvíli (5 - 7 minut) opékáme. Pak přilijeme 1 litr husího bujónu, přidáme do něj fazole, majoránku, rajský protlak a vaříme 15 minut. Polévku dochutíme solí a 1 dl červeného vína.

3

Každou porci ozdobíme kopečkem zakysané smetany a podáváme.

4

Husí bujon [29083]:

5

Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.

6

Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.

7

V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.

8

Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.

9

Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept