Husí vývar s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí vývar s klobásou
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29486 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Husí bujon [29083] | |
---|---|
200 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
800 g | Husí drůbky |
3 ks | Jalovec |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
5 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
Husí vývar s klobásou | |
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
200 g | Husí stehna |
150 g | Klobása Chorizo |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 454,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Husí drůbky, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Husí stehna, Klobása Chorizo, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Husí vývar s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Česnekovou klobásu pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Do 1 litru husího vývaru vložíme omyté husí stehno. Přidáme očištěnou, omytou a pokrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, nové koření, barevný pepř a bobkový list. |
3 | Polévku vaříme 1 hodinu, pak ji přecedíme a znovu dáme vařit. Maso zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Vrátíme je zpět do polévky spolu s česnekovou klobásou a vaříme 10 minut. |
4 | Dochutíme solí, přimícháme 1 dl červeného vína, posypeme petrželkou a servírujeme. |
5 | Husí bujon [29083]: |
6 | Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme. |
7 | Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme. |
8 | V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala. |
9 | Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením. |
10 | Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo jej použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ. |