Brambory na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na rajčatech
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29488 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
300 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 926,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme, slijeme a držíme na teple. |
2 | V hlubším rendlíku usmažíme na oleji na plátky nakrájenou cibuli a česnek. Poté přisypeme papriku, pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř, kmín, tymián, bazalku a dusíme. Na závěr přidáme uvařené brambory a chvilku podusíme. |
Nádherná vůně se vám rozvine po kuchyni, jestliže začnete připravovat recept na brambory na rajčatech. Jsou opravdu vynikající. Hodí se jako příloha k masu, ale můžete si k nim dát i zeleninu. Já jsem udělala kuřecí prsa jen na přírodno a výsledek byl moc dobrý.