Fazole v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole v zelí
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 29496 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
70 g | Fazole bílé |
30 g | Kečup |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Kečup, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazole v zelí postup přípravy receptu:
1 | Syrové zelí nakrájíme na nudličky a podlité vodou, osolené špetkou soli, pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. |
2 | Fazole přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočené. Poté vodu vyměníme a fazole vaříme, dokud nejsou měkké. Fazole slijeme, smícháme s udušeným zelím, kečupem, solí a podáváme ozdobené petrželovou natí. |