Zelí s kari a arašídy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí s kari a arašídy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29517 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
75 g | Arašídy |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
2 g | Hřebíček |
12 g | Kari koření |
100 g | Máslo čerstvé |
36 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1000 ml | Vývar drůbeží |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 48,8mg |
Draslík | 549,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Kari koření, Strouhanka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelí s kari a arašídy postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme. Do cibule napícháme hřebíček. Obojí dáme do vroucí vody, přidáme bobkový list. |
2 | Zelí zbavíme košťálu a pokrájíme na proužky. Ty dáme do vroucí vody s cibulí. Vaříme 10 minut, poté vodu slijeme a necháme okapat. |
3 | Uvařený česnek nadrtíme a vmícháme do zelí, cibuli používat nebudeme. |
4 | Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme ji vařeným zelím. Zbytek másla necháme rozehřát, přidáme mouku. Osolíme a opepříme. Jakmile začne jíška tmavnout, zalijeme smetanou a vývarem. Vaříme do zhoustnutí. Poté vmícháme kari. |
5 | Hotovou omáčkou přelijeme zelí, posypeme arašídy a strouhankou, necháme zapéct při teplotě 220 °C cca 15 minut. |