Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29519

Ingredience

125 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
500 g Fazole
50 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
12 ml Protlak rajčatový
4 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
150 ml Víno červené
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
15% Sacharidy 55 g
25% Tuky 19 g
13% Sodík 254 mg
37% Bílkoviny 21 g

Burgundské fazole postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě.

2

Druhý den vodu slijeme, napustíme do hrnce 750 ml nové vody, přidáme rozmarýn. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut.

3

Slaninu pokrájíme na menší kousky. Šalotku oloupeme, pokrájíme, přidáme k fazolím, přisypeme bobkový list a vmícháme protlak.

4

Osolíme a opepříme. Zakryté pokličkou vaříme do zvláčnění fazolí.

5

Slaninu osmahneme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem. Přisypeme vařené fazole, ze kterých jsme odstranili rozmarýn a bobkový list. Osolíme a opepříme, vaříme dalších 10 minut.

6

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept