Recept

Zapékaná kaše v zelném listu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 29522
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
10 g Kerblík
70 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
2 špetka Muškátový oříšek
50 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Šalotka
2 špetka Sůl
50 g Šunka dušená
50 g Sýr cantal
2 ks Vejce slepičí
125 g Žampiony čerstvé
300 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 200kJ
9% Sacharidy 32 g
50% Tuky 37 g
13% Sodík 268 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zapékaná kaše v zelném listu postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme do měkka ve vroucí, osolené vodě. Poté rozmixujeme na kaši, do které vmícháme mléko, 30 g másla a 1 špetku muškátového oříšku. Osolíme a opepříme.

2

Šalotky a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej se zbytkem másla a šalotku s žampiony na něm osmažíme.

3

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme druhou špetku muškátového oříšku, nakrájenou šunku, 40 g nastrouhaného sýra, nasekaný kerblík a šalotku se žampiony. Dobře promícháme a vmícháme do bramborové kaše.

4

Hlávku zelí rozebereme na listy, ty spaříme ve vroucí vodě a necháme dobře okapat. Poté jimi vyložíme zapékací mísu vytřenou máslem. Naplníme kaší a překryjeme přečnívajícími listy. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

5

Pečeme ve vodní lázni při 200 °C 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept