Recept

Polévka zapékaná v tykvi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29524

Ingredience

1000 ml Mléko polotučné
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Gruyére
2 špetka Sůl
2 kg Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 178kJ
6% Sacharidy 21 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 113 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka zapékaná v tykvi postup přípravy receptu:

1

Tykev omyjeme a poté opatrně nařízneme okolo stopky. Vyjmeme odříznutý vršek, z vnitřku vydlabeme semínka a dužinu. Několik lžic dužiny vrátíme na dno tykve, nalijeme dovnitř smetanu a mléko, přidáme sekanou petržel.

2

Osolíme, opepříme, zaklopíme odkrojeným vrškem a necháme péct při 165 °C 90 minut.

3

Poté opatrně vyjmeme z trouby, odklopíme, povrch posypeme strouhaným sýrem a odklopené necháme péct ještě 30 minut.

4

Poté ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept