Recept

Černý kořen se šunkou a smetanou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29525

Ingredience

60 g Cibule
1 ks Citrony
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží
1000 g Černý kořen
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
15% Sacharidy 54 g
38% Tuky 29 g
11% Sodík 229 mg
34% Bílkoviny 19 g

Černý kořen se šunkou a smetanou postup přípravy receptu:

1

Kořeny omyjeme, poté oloupeme, pokrájíme na větší kousky a namočíme do vody s citronovou šťávou.

2

Cibuli oloupeme a společně se šunkou pokrájíme na menší kousky.

3

Olej rozpálíme a necháme na něm cibuli se šunkou osmažit.

4

Přidáme pokrájené kořeny, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut.

5

Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 10 minut.

6

Servírujeme posypané sekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept