Černý kořen se šunkou a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černý kořen se šunkou a smetanou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29525 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Černý kořen |
60 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 71,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Cibule, Citrony, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Černý kořen se šunkou a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kořeny omyjeme, poté oloupeme, pokrájíme na větší kousky a namočíme do vody s citronovou šťávou. |
2 | Cibuli oloupeme a společně se šunkou pokrájíme na menší kousky. |
3 | Olej rozpálíme a necháme na něm cibuli se šunkou osmažit. |
4 | Přidáme pokrájené kořeny, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. |
5 | Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 10 minut. |
6 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |