Recept

Bramborový koláč se slaninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29527

Ingredience

50 g Anglická slanina
1000 g Brambory
350 g Listové těsto
50 g Máslo čerstvé
4 g Pažitka
4 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 224kJ
19% Sacharidy 69 g
65% Tuky 49 g
13% Sodík 269 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bramborový koláč se slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Šalotku a česnek taktéž oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, slaninu na úzké proužky. Bylinky nasekáme.

2

Zapékací formu vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát. Jeden plát vytvoříme trochu větší, než je zapékací forma. Vyložíme jím formu, posypeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme slaninou, cibulí, česnekem a bylinkami.

3

Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Překryjeme druhým plátem těsta. Okraje pevně spojíme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 225 °C 75 minut.

4

Upečený koláč vyjmeme z trouby, na vrchní straně vykrojíme kolo do těsta, které vyjmeme. Nalijeme dovnitř smetanu.

5

Přiklopíme odkrojeným těstem a necháme ještě 15 minut zapékat.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept