Bramborový koláč se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč se slaninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29527 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1000 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
350 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pažitka |
4 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
80 g | Šalotka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 129,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Pažitka, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Šalotku a česnek taktéž oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, slaninu na úzké proužky. Bylinky nasekáme. |
2 | Zapékací formu vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dvě části, každou vyválíme na plát. Jeden plát vytvoříme trochu větší, než je zapékací forma. Vyložíme jím formu, posypeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme a posypeme slaninou, cibulí, česnekem a bylinkami. |
3 | Postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Překryjeme druhým plátem těsta. Okraje pevně spojíme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 225 °C 75 minut. |
4 | Upečený koláč vyjmeme z trouby, na vrchní straně vykrojíme kolo do těsta, které vyjmeme. Nalijeme dovnitř smetanu. |
5 | Přiklopíme odkrojeným těstem a necháme ještě 15 minut zapékat. |