Jednoduchý recept

Dezert z krupice a hrozinek

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 29530

Ingredience

150 g Cukr krupice
40 g Hrozinky
1000 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
270 g Pšeničná krupice
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 428kJ
30% Sacharidy 109 g
46% Tuky 34 g
1% Sodík 16 mg
36% Bílkoviny 20 g

Dezert z krupice a hrozinek postup přípravy receptu:

1

Mléko uvedeme k varu, poté odstavíme a postupně vmícháme krupici.

2

Hrnec dáme na plotnu a necháme povařit 5 minut.

3

Poté vmícháme cukr, máslo, žloutky a hrozinky. Směs nalijeme do formiček a necháme 6 hodin chladit. Doba chlazení je závislá na velikosti formiček, desert musí ztuhnout tak, aby šel dobře vyklopit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept