Telecí hruď na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hruď na víně
Telecí hruď na víně
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 115 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29532 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
80 g | Cibule perlová |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
900 g | Telecí hruď |
4 g | Tymián čerstvý |
700 ml | Víno burgundské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 664,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Sůl, Telecí hruď, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule perlová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno burgundské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hruď na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy. |
2 | Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. |
3 | Maso přendáme na pánev, zalijeme vodou a uvedeme k varu, poté ihned vyjmeme a necháme okapat. |
4 | Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut. |
5 | Maso zaprášíme moukou a chvíli na to zalijeme vínem. |
6 | Přidáme mrkev, cibuli, koření. osolíme a opepříme a přiklopené vaříme 90 minut. |
7 | Servírujeme posypané sekanou petrželí. |