Švestkový Bourdaloue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový Bourdaloue
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29540 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
6 g | Maizena - kukuřičný škrob |
30 g | Mandle |
100 ml | Mléko polotučné |
400 g | Rýže mléčná natural |
300 ml | Sirup cukrový |
800 g | Švestky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 406,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Sirup cukrový, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mléko polotučné, Rýže mléčná natural mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švestkový Bourdaloue postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poté je necháme 10 minut povařit v cukrovém sirupu. |
2 | Rýžovou kaši rozprostřeme na dno zapékací mísy, poklademe vrstvou švestek. Vejce smícháme s moučkovým cukrem, mlékem a maizenou. |
3 | Směs nalijeme okolo ovoce. |
4 | Zapečeme při 220 °C cca 15 minut. |
5 | Poté posypeme nasekanými mandlemi. |