Fondue na savojský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondue na savojský způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29543 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Chléb konzumní |
30 ml | Griotka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Solamyl - bramborový škrob |
200 g | Sýr Comté |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
200 g | Sýr Gruyére |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 86,8mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 474,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Gruyére, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Sýr Comté, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Fondue na savojský způsob postup přípravy receptu:
1 | Sýry pokrájíme na malé kousky a smícháme. |
2 | Boky nádoby na fondue potřeme česnekem, přilijeme víno a přisypeme polovinu sýru. |
3 | Za stálého míchání necháme rozpouštět. |
4 | Do rozpuštěné směsi přidáme druhou část sýru a škrob, opepříme a přidáme muškátový oříšek. |
5 | Chléb nakrájíme na jednotlivá sousta. |
6 | Těsně před podáváním zamícháme do směsi třešňovici. |